söndag 3 april 2011

Idéskiss på spaljé till baksidan

På baksidan där vi har altan och förråd, vill jag skärma av lite från trafiken för att få en lite mer ombonad tillvaro när man sitter ute. Vill inte ta bort allt ljus och all kontakt med resten av trädgården. Har gått och funderat på en spaljé. Första idén var att ha den utmed förrådet i hörnet som är närmast altanen. Men nu lutar det mot att ha den i bortesta hörnet. 

Sätter vi en spaljé i bortesta hörnet så kan man plantera blommor vid gaveln och njuta av dem inifrån huset och från altanen. Man får också lite mer luftigare känsla. Har ritat en idéskiss nedan på hur spaljen skulle kunna se ut. Två stolpar med liggande reglar. Längst upp en överliggare av en bredare bräda som lutar lite så vattnet kan rinna undan. Dessutom en lite bredare spalt mellan överliggaren och översta regeln - också för att få en lite luftigare känsla. Vid spaljén vill jag ha en klättrande växt - eller två. 

Funderar på en klätterros - New Dawn? Kaprifol eller Klematis ligger också högt på listan för tillfället. Tror man gott kan få plats med både det ena och det andra! Härligt att drömma om blommande sommarkvällar med grillning på altanen och doften av kaprifol och ros! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar