söndag 20 februari 2011

Före-underbygg-efter-bilder på framsidan

Framsidan var bara gräsmatta förut. Vi var sugna på att ha en uteplats även där. Det finns en dörr ut från rummet nere och ibland kan det vara mysigt att sitta och fika på framsidan. För att skärma av lite ville jag gärna ha lite mer växter. Dessutom skulle vi slippa bära ner gräsklipparen för att klippa ett par kvadratemeter och som bonus - En härlig rabatt som välkomnar oss hem vår som höst!

Bild innan vi började jobbet:
Foto: 18 april 2010


Här har vi grävt bort gräsmattan och jorden. Dax att fylla med grus.
Foto: 2 maj 2010

Lite sommarblommor har börjat titta fram i början av maj.
Vår uppfart lutar - så vi hade ett problem med formen och storleken på trädäcket. Lösningen blev att skära av ett hörn och lura ögat genom det. Ville också få upp däcket så högt som möjligt i höjd med innergolvet inne i huset. Lite skillnad är det - men inte så mycket.

Foto: 14 maj 2010

Nu är hålet fyllt med grus, hela ramen för trädäcket ligger på plats och vi har börjat med brädorna som ska täcka ramen. Det är inte mycket man hinner när man jobbar samtidigt. Det går ett par veckor mellan varje bild ser jag.



Foto: 19 maj 2010
Kantbrädorna snart på plats. Det börjar likna nåt.

Foto: 23 juni 2010
Här har jag även hunnit gräva bort resten av gräsmattan. Jag har fyllt upp med grus runt trädäcket och till och med planterat växter i rabatten som nu börjar likna en rabatt. Ska bli roligt att se hur det ser ut i vår.

Foto: 10 oktober 2010
I oktober har det mesta vuxit till sig. Aroniahäcken är vacker röd och det är snart dax att plocka in utemöblerna inför vintern. Räknar med att det inte behöver göras så mycket här i år. Rensa lite ogräs och så vill jag flytta hit några växter från baksidan. Ev en spalje mellan oss och grannen och någon fin växt som skall växa i det hörnet. :-)

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Googlade in här, då jag letade på trädäck. :-)
    Kollade just ert altanbygge, och det blev verkligen jättefint. Det gjorde ni bra.
    Ha det fint.
    Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne!
      Tack för du tittade in! Roligt när man kan hitta lite inspiration.

      Radera