söndag 16 maj 2010

Altanbygget går framåt...

Lite bilder från altanbygget...
Sonen har öppnat dörren och provgår! Det funkar! Härligt att kunna gå ut och in barforta när sommaren kommer...

Nu börjar det se ut som ett trädäck! Bräderna utlagda och iskruvade i ändarna. Finliret kvar och mycket skruvande!




Nu är kanten avsågad och sista brädan in mot vägg/dörr inpassad!

Återstår en del skruvande för att fästa alla trall-brädorna. Och så kantbrädor för att täcka sidorna. Gräset ska bort lite senare när jag hinner och så en rand med grus runt däcket och någon marktäckande växt som fyller ut resten. Så slipper vi klippa gräset här. Fördel också att vi kan fylla på med riktig jord. Jorden som är här nu är lerig, sandig, packad och inte så roligt för några växter att växa i.

Någon som har bra tips och idéer på vad jag ska här? Det är på väst-sidan av huset. Ganska skyddat läge, eftermiddags och kvällssol. Nu finns här Magnolia, lavendel, ros, tulpaner... Kanske någon klätterväxt vid sidan av och funderar på några tuvor gräs eller bambu (?) i gruset...

Och fina trampstenar som jag tänkte gjuta av betong. Ska gå på betongkurs i början av juni. Då ska vi få göra ett rabarberblad i betong - som man kan använda för att pynta eller som fågelbad tex.

5 kommentarer:

  1. Hörde att det är populärt att gjuta egna betongplattor med barnens fot eller handavtryck på. Kanske en idé! Betongkurs låter jättekul!

    SvaraRadera
  2. Jag har hört att det kan vara svårt att få loss bladen efter gjutning i betong. Ett tips är att köra med högtryckstvätt. Men om du ska gå en kurs så har de säkert bra metoder där :)

    SvaraRadera
  3. Jag skulle jättegärna vilja ha ett rabarberbladsfågel-bad i trädgården :)
    Kan man få beställa en eller få en privatlektion när du gått kursen? :)

    SvaraRadera
  4. S: Fot och handavtryck är en kul idé. Det får jag göra! :-)
    Behöver en hel del tramstenar i rabatterna....

    Hanna: Vi planerar att komma i juni - får spana in mammas rabarberblad och fixa betong. En säck borde ju räcka till ett antal fågelbad! Skulle vara superkul att göra tillsammans!

    SvaraRadera
  5. Ja! Det vore tippentoppen! :D

    SvaraRadera