onsdag 5 december 2012

Regn och Sniglar och Japansk Dvärgpilpil

Det är lite så här jag kommer ihåg sommaren 2012. Regn och Sniglar. Hade finbesök av kusinen i en vecka och flickorna och en grannflicka plockade sniglar, gav dem mat, byggde hus och hade race med dem. Det är nog bara vi vuxna som inte gillar regn. Barnen hittar på roliga saker oavsett! :-)

Altanen vi byggde på framsidan för några år sedan har blivit flitigt använd. Vi har hängt upp en sittgunga under balkongen där man kan sitta och gunga och filosofera. Gungor är underskattade! Har ni plats för en gunga någonstans? Fixa det!

Regnig altan med gunga

Gungan köptes på Indiska för något år sedan. Regnkläder var ett måste sommaren 2012.

Snigelrace

Fin-kusinen i regnjacka visar en snigel

Japansk dvärgpil på stam i kruka

Hittade Japansk dvärgpil på stam (Salix integra Hakuro-Nishiki) billigt och planterade i en kruka på altanen. Underplantering av kantlobelia i vitt och lila. Det höll sig fint hela sommaren. Misstänker att dvärgpilen kommer att dö under vintern. Har inte riktigt plats att ställa in den efter säsongen, men den var inte så dyr med tanke på att den håller sig hela säsongen. Läste att den är frost-känslig och i våras frös topparna på kvistarna när vi fick några sena frostnätter. Gillade att den gav lite höjd till altanen på framsidan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar